Španija

Malaga

Malaga je drugi po veličini grad Španije i nalazi se na krajnjem zapadu Mediterana, na oko 100 kilometara od Gibraltara.

Grad je okružen planinskim vencima i kroz nju protiču reke Gvadalmendina i Gvadalorse, koje se ulivaju u Mediteransko more.

Malaga je grad koji je istorijski dosta bogat pa ga s razlogom smatraju otvorenim muzejom. Može se pohvaliti jako dugom istorijom – za više od 3000 godina svoj “pečat” ovde ostavili su Feničani, Rimljani, Arapi i mnogi drugi narodi. Grad je poznat i po prelepim peščanim plažama ali i kao rodno mesto jednog od najvećih slikara svih vremena, Pabla Pikasa.

Posebna priča su plaže Malage. One su prostrane i lepo uređene, sa jako lepim peskom.

Plaža La Malagueta je najpopularnija plaža. Kompletno je opremljena, sa kabinama za presvlačenje i parkingom. Banos Del Carmen je plaža koja je i jako popularno mesto za piknik. Plaža ima šumski park, restoran i parking. La Caleta je plaža koja je omiljena meštanima i prilagođena je porodicama. Plaža El Candado je prostrana i jako popularno mesto za ronjenje i jedrenje. Možete obići i plažu El Palo.

Kontaktirajte nas za ponudu