Grčka, Halkidiki, Sitonija

Vurvuru

Vurvuru (Vourvourou) je nekadašnje vikend naselje Solunjana, a sada vrlo mirno mesto za sve koji na Sitoniju dolaze isključivo da bi se odmorili.

Vurvuru obično biraju porodice sa malom decom koje čitav dan provode na plaži ispred smeštaja. Duž čitave obale, duge nekoliko kilometara, raspoređene su lepe vile za izdavanje, sa predivnim dvorištima koja izlaze direktno na pesak i plažu.

Ovo je jedino mesto koje nema šetalište niti bilo kakva dešavanja uveče, pa ako ste ljubitelji večernjih šetnji uz more i življih mesta, morataćete da vozite dvadesetak minuta krivudavim putem do Sartija ili isto toliko do Nikitija. Ukoliko želite aktivan odmor, ovo mesto je na dobroj lokaciji za obilaske, jer su u njegovoj blizini možda najlepše plaže na Sitoniji.

U mestu postoje 2-3 supermarketa, nekoliko taverni i picerija, giros… Odavde se kreće čamcima u obilazak ostrva Diaporos, što vam preporučujemo da obavezno uradite. Ovde je Karidi, jedna od najlepših i najposećenijih plaža na Sitoniji, ali i predivna Fava, a jako su blizu i Lagonisi, Talgo, Oneirou i Rodia.

Dakle, Vurvuru nije za one koji vole da borave u mestu koje ima šetačku zonu i sve što ide uz to (suvenirnice, butici, gužva, živost), pa ukoliko tražite takvo mesto, izaberite drugu bazu za letovanje.

Kontaktirajte nas za ponudu

    One thought on “Vurvuru

    Comments are closed.