Turska

Lara

Lara je turistička oblast na jugozapadu turskog dela Sredozemne obale u regionu Antalije, udaljena svega 8 km istočno od centra Antalije i smeštena u podnožju planine Taurus, obrasle gustim borovim šumama.

Ime Lara je uzeto iz luvijskog, drevnog jezika ovog područja, na kome Lara znači pesak. Ova turistička zona odlikuje se mediteranskom klimom sa više od 300 sunčanih dana godišnje. Leta su topla i suva, a zime blage i kišovite.

Najviša prosečna temperatura vazduha je oko 34oC, dok temperatura mora tokom letnje sezone dostiže 28oC, a zimi retko silazi ispod 15oC. Zahvaljujući hotelskim kompleksima visoke kategorije i jednoj od najlepših i najdužih plaža na turskoj rivijeri, Lara spada u najekskluzivnija letovališta Turske.

U njenoj oblasti nalazi se plaža Lara beach, smeštena između tirkizno plavog Sredozemnog mora i luksuznih hotela, duga oko 8 km i podeljena na dva dela – jedan javni, slobodan za sve posetioci i drugi privatni deo, koji se nalazi u sklopu hotelskih kompleksa.

Veći deo plaže prekriven je najkvalitetnijim peskom, dok je jedan manji deo šljunkovit. Na plaži se mogu iznajmiti peškiri, ležaljke, suncobrani, oprema za vodene sportove, ona ima tuš kabine, kabine za presvlačenje, toalete itd. U brojnim restoranima i kafićima smeštenim na plaži mogu se probati razni kulinarski specijaliteti i popiti omiljeno piće.

Kontaktirajte nas za ponudu