Crna Gora

Tivat

Tivat je najsunčaniji grad Boke Kotorske. Nalazi se u Tivatskom zalivu i prvi put se pominje u 3. veku p.n.e. Smatra se da se tada na području ovog danas čistog i uređenog gradića nalazio letnjikovac ilirske kraljice Teute. Grad se nalazi u podnožju planine Vrmac i u njemu se nalazi jedini aerodrom na crnogorskom primorju.

Jedna od glavnih atrakcija Tivta je gradski park. Ovaj park prostire se na površini od 4 hektara i u sklopu njega nalazi se najveća botanička bašta na južnom Jadranu.

Tivat nema klasični centar grada. Najpoznatije mesto okupljanja turista je Pine, gradsko šetalište. Nalazi se duž obale pa je pogodno za prijatnu šetnju pored mora, a predah možete potražiti i u nekom od barova koji se tu nalaze.

Iako manji grad, Tivat je mesto gde se možete dobro provesti. Duž tivatske rivijere nalazi se veliki broj kafića, picerija i restorana. Grad je posebno živ tokom letnjih meseci kada se mnogi kafići pretvaraju u noćne klubove sa zabavom koja traje do ranog jutra. Neki od najpopularnijih restorana sa finom mediteranskom kuhinjom su Prova, One, Al Posto Giusto, Mitsu i konoba Bacchus.

Kontaktirajte nas za ponudu