Daleke destinacije

Zanzibar

Zanzibar, jedno od najlepših ostrva Indijskog okeana, nalazi se u Jugoistočnoj Africi i deo je Tanzanije.

Krase ga najlepše tirkizne plaže i beli nežni pesak, kao i bujna netaknuta priroda koja je simbol hedonizma i tropskog raja.

Zanzibar ponosno nosi nadimak Ostrvo začina zato što upravo ovde, na nekoj od farmi začina ili lokalnoj pijaci možete pronaći neke od najegzotičnijih i najskupljih začina na svetu. Imaćete priliku da se upoznate sa procesom uzgoja i proizvodnje šafrana, muškatnog orašćića, karanfilića, cimeta, vanile, čilija, kurkume, đumbira, kao i sa najukusnijim notama tropskog voća, poput kokosa, jackfruit-a, rambutana, papaje, manga, ananasa…

Lokalni specijaliteti na Zanzibaru se zasnivaju na ribi i raznolikim morskim plodovima, pa zbog toga predstavlja jednu od najukusnijih svetskih kuhinja.

Afrika nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a letovanje na mističnom Zanzibaru, prepunom jakih mirisa, zvukova i boja, će vam zauvek ostati u srcu. Uživaćete na najlepšim plažama ostrva, Kendva (Kendwa) i Nungvi (Nungwi), iznova i iznova gledajući kako se snaga okeanskih talasa preliva u milion nijansi plave boje i ponovo vraća na pučinu, stapajući se u beskonačnu celinu sa nebom.

Kontaktirajte nas za ponudu