Italija

Sicilija

Sicilija, najveće ostrvo Mediterana, predstavlja jedinstveno mesto koje odlikuje specifična kultura, tradicija i životni stil.

Za sve koji žele da dožive istinski mediteranski duh i upoznaju jedan autentičan deo Evrope, ovo ostrvo je pravo mesto za odmor.

Sicilija je poznata po svojim prelepim plažama koje se prostiru duž obale i nude pregršt mogućnosti za odmor i zabavu. Posetite San Vito Lo Capo, jednu od najlepših plaža na ostrvu sa kristalno čistim morem, ili Mondello, popularno letovalište koje nudi i brojne aktivnosti na vodi. Takođe, ne propustite priliku da se okupate u prelepim uvalama na severu ostrva, poput Cala Rossa i Cala Mosche.

Sicilijanska kuhinja je jedinstvena po svojim ukusima i mirisima, koji su rezultat bogate istorije i raznovrsnih kultura koje su oblikovale ovu oblast. Probajte specijalitete kao što su arancini (riža punjena mesom, povrćem i sirom), caponata (jelo od patlidžana i drugog povrća sa umakom od paradajza), pasta alla norma (testenina sa sosom od paradajza, patlidžana i ricotta sira) i slatki cannoli (krokanti rolati sa kremom od ricotta sira). Takođe, Sicilija je poznata po svojim vinima, poput Marsala vina i Nero d’Avola, koja su obavezno probati tokom boravka na ovom prelepom ostrvu.

Kontaktirajte nas za ponudu