Daleke destinacije

Dubai

Ujedinjeni Arapski Emirati su država od sedam emirata na obali Persijskog zaliva, u čijem sastavu je i emirat Dubai.

Odlikuje se pustinjskom klimom, sa izuzetno toplim letima i umereno toplim zimama. Prvo naselje na mestu današnjeg grada Dubai nastalo je 1799. godine. Prvobitna delatnost stanovnika je bio ribolov i lov na školjke, a pronalaskom nafte postaju svetski proizvođači poznati širom sveta.

Vremenom je razvijan turizam i danas je Dubai poznata destinacija za putovanje sa preko 10 miliona posetilaca godišnje. Leto u Dubaiju traje 365 dana, a najpogodniji period za putovanje u Dubai je tokom proleća i jeseni ukoliko želite da kombinujete odmor na plaži i obilaske, a ukoliko tražite „najhladniji“ period, zima je idealna.

Dubai je pravi spoj tradicionalnog i modernog sveta. Prošetajte starim delom Dubaija i osetite mirise začina na pijaci Spice Souk, zatim ukoliko ste ljubitelji zlata tu je Zlatni suk (Gold Souk) poznat po velikom izboru nakita.

U Dubaiju možete posetiti jednu od najlepših plaža Jumeirah Beach, popeti se na najvišu zgradu na svetu Burj Khalifa-u, odsedati u hotelu Burj Al Arab 7*, posmatrati spektakl sa magičnim fontanama, a od nedavno i provozati se najvećim panoramskim točkom u blizini Dubai Marine.

Pored svega toga, možete otići do zatvorenog skijališta, probati sandboarding na peščanim dinama, otići na safari u pustinju i ukoliko ste ljubitelji šopinga, ovo je pravi mali raj za Vas. Svake godine se održava Dubai šoping festival koji uvek privuče veliki broj kupaca iz celog sveta a cena za određene proizvode može biti na popustu do čak 70%.

Kontaktirajte nas za ponudu