Najnoviji aranžmani

+381 (0)24 546 444, Korzo 10 (ulaz iz Nušićeve), 24000 Subotica info@capri-travel.rs

Rio i Buzios (2022)

Rio i Buzios (2022)

Polazak 15.04.
11 dana/9 noćenja
Cena po osobi 1450€

Brazil je zemlja čija je obala duga 7400 kilometara oivičena prekrasnim plažama sa zlatnim peskom, a unutrašnjost ispunjena mineralnim bogatstvom. Zlato iz brazilskih rudnika i dalje krasi crkve Portugala, kolonijalne sile koja je vladala Brazilom do 1822. Ovaj snažan portugalski uticaj je očigledan u brazilskoj kolonijalnoj arhitekturi, u dekorativnoj umetnosti kao i u jeziku. Za turiste, Brazil je i tropski raj i uzbudljiva kulturna destinacija sa atrakcijama za sve ukuse, od idiličnog odmora na plaži i istraživanja prašume, do muzeja umetnosti svetske klase i pulsirajućeg ritma karnevala u Riju. Istražite tajne Brazila sa Big Blue Explore.

Rio de Janeiro je egzotična metropola smeštena u zalivu gde se, sa jedne strane nalaze specifičene stene, nalik na planinske vrhove, obučene u egzotično zeleno rastinje, dok se, sa druge strane, nalaze prelepe plaže beličastog peska i kristalno čisto more. Rio je prvi grad kojem je UNESCO 2017. godine dodelio laskavu titulu urbano- prirodnog zaštićenog područja. Kada posetite urbane kvartove u Riju koji su savršeno uklopljeni u okolnu prirodu, čuvajući je, shvatićete da ova fuzija kulture i prirode jeste jedinstvena na svetu. „Ciudad Maravillosa“ kako Rio lokalci zovu,je grad karnevala, fudbala, kafe, prelepih kvartova i pitomih plaža gde u svakom trenutku možete odigrati vrcavu sambu dok držite koktel i fotoaparat u ruci.

Dan 1
BEOGRAD

(15.04.2022.): BEOGRAD – RIO DE JANEIRO Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Let do Rio de Janeir-a sa presedanjem u Amsterdamu. Dolazak u Rio De Jaineiro u večernjim satima. Transfer do hotela koji se nalazi na odličnoj lokaciji na samo 500 m od dve najpoznatije plaže Rija, Ipaneme i Copacabane. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 2
RIO DE JANEIRO

(16.04.2022.): RIO DE JAINERO – HRIST SPASITELJ, SAMBODROM, MARAKANA, SELARON STEPENICE Doručak . Prvi dan u “Čudesnom gradu “ provodimo u fakultativnom obilasku glavnih znamenitosti Rija . Ono što je za Rim Koloseum, Ajfelov toranj za Pariz, to je za Rio statua Hrista. Polazimo na fakultativni izlet organizovanim prevozom u pratnji loklanog vodiča prema najvišoj statui Hrista Spasitelja na svetu, visokoj čak 30 metara koja dominira panoramom zaliva na brdu Korkovado. Do brda Korkovado dolazimo kroz prašumu Tijucu koja je sačuvala sve svoje prirodne odlike i druga je po veličini urbana prašuma na svetu. Nakon razgledanja vozimo do Sambodroma, mesta gde se održava napoznatiji karneval na svetu. Karneval pokazuje celokupno kulturno bogatstvo i raznolikost Brazila. Odlazak do najpoznatijeg svetskog stadiona ”Maracane” na kojem se davne 1950. godine održalo Svetsko Prventsvo u fudbalu i koji je u to vreme bio najveći stadion na svetu. Sledi nastavak razgledanja starog grada, poseta katedrali Metropolitan, remek-delu moderne umetnosti. Zatim idemo do četvrti Lape koja važi za brazilski “Mon Mantr”, boemsku četvrt prepunu živopisnih restorana i krajolika. Prolazimo kraj “Lukova Lape” i odlazimo u živopisnu četvrt Santa Teresa gde se nalazi, svima poznato, stepenište Selaron, šareno popločano stubište, rad samoukog čileanskog umetnika Jorgea Selaróna. Slobodno vreme nakon izleta. Noćenje.

Dan 3
RIO DE JANEIRO

(17.04.2022.): RIO – CENTRO HISTORICO – FAVELA Doručak. Kada smo upoznali glavne atrakcije Rija, vreme je da se upoznamo i sa istorijom a to ćemo najbolje učiniti u šetnji istorijskim centrom grada u pratnji lokalnog vodiča. Nakon doručka, vozimo se lokalnim prevozom do centra Rija odakle kreće razgledanje. Istorijski centar Rija je okružen vekovima starim putevima i istorijski važnim zgradama koje bez reči pričaju priču od vremena monarhije do republikanskog perioda. Krećemo se ulicom XV Novembra u kojoj se nalaze neke od važnih građevina: kolonijalna zgrada “Paco Imperial” koja je služila kao rezidencija portugalskim guvernerima kolonijalnog Brazila, mnoge crkve uključujući katedralu Candelaria, obići ćemo Kraljevsku Biblioteku, unikatnu biblioteku izgrađenu krajem XIX veka. Ova veličanstvena biblioteka sadrži najveću kolekciju portugalskih dela izvan Portugala i važi za jednu od 5 najlepših biblioteka sveta. Proći ćemo kraj Nacionalnog muzeja likovnih umetnosti, Nacionalnog Teatra i Nacionalne Biblioteke. Najslađe ostavljamo za kraj, te turu razgledanja završavamo u „Confeitaria Colombo“ , najpoznatijem restoranu Ria. Sledi fakultativni obilazak jedne od najmiroljubivijih favela Rija – Santa Marta. Santa Marta se nalazi u zaleđu kvarta Botafogo. Na strmoj litici brda Dona Marta su divljom gradnjom podigute 5000 drvenih i oko 2000 kuća od cigle i u njoj živi preko 8000 ljudi. Ovo je definitivno najpoznatije favela na svetu od kada je 1996. godine Michel Jackson snimio spot . Kroz favelu se nekada išlo vrlo strmim stepenicama , dok je danas povezana žičarom i mnogo pristupačnija posetiocima. Favela je “država u državi” koju kontroliše mafija, ali ukoliko je vaš dolazak najavljen, kretanje kroz favelu može biti bezbednije nego kroz sam centar grada. Uz pratnju lokalca iz favele upoznaćete se sa pričom i svakodnevnim životom njenih stanovnika.Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4
RIO DE JANEIRO

(18.04.2022.): RIO – GLAVA ŠEĆERA, BOTANIČKA BAŠTA I PARK LEGE Doručak. Nakon doručka napuštamo hotel i odlazimo na fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do čuvene atrakcije Ria – Glave Šećera, odakle se pruža prekrasan pogled na božanstveni zaliv Guanabara. Imamo vreme da uživamo u vidikovcu i da samostalno istražimo okolinu, nakon toga opuštamo se u Botaničkoj bašti okruženoj atlantskom vegetacijom. Botaničku baštu je osnovao portugalski kralj Žoao VI (Joao) 1808. godine za vreme svog izgnanstva u Brazil. Tokom godina broj posađenih vrsta polako se povećavao i dostigao cifru od 5000 primeraka tropskog i suptropskog rastinja, među kojima je najimpresivniji drvored od 134 kraljevske palme. U produžetku botaničkog vrta nalazi se Park Lage na površini od 52 hektara, u kojem se nalazi stara rezidencija porodice Lage. Noćenje.

Dan 5
RIO DE JANEIRO

(19.04.2022.): RIO – PETROPOLIS Doručak. Posle doručka krećemo na fakultativni izlet u Kraljevski grad Petropolis, koji se smatra jednim od najlepših kolonijalnih gradova Brazila. Petropolis je smeštenom na nekih 70 km od Rija u planinskom zaleđu . Ovaj grad nosi snažan pečat nemačke kolonizacije sa početka XX veka što se ocrtava u njegovoj specifičnoj arhitekturi i izgledu ulica. Posećujemo Muzej Carske brazilske porodice, raskošnu palatu koja je služila kao letnja rezidencija brazilskog cara Pedra II. Nakon posete Kraljevskoj palati izlet nastavljamo posetom kući pronalazača i avijatičara Santos Dumonta, koji je svojim ranim izumima doprineo konstruisanju prvih aviona. Kuća je vrlo zanimljiva , prepuna raznih inventivnih svari za ono doba. Zatim idemo do Katedrale Sao Pedro de Alcantara, koja je ujedno i mauzolej poslednjeg brazilskog cara. Sledi pauza za ručak i mali predah u poznatoj pivnici „Cervejaria Bohemia“ gde ćemo se upoznati sa procesom pravljenja piva. Povratak u Rijo u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u hotel. Noćenje. (19.04.2022.): RIO – PETROPOLIS Doručak. Posle doručka krećemo na fakultativni izlet u Kraljevski grad Petropolis, koji se smatra jednim od najlepših kolonijalnih gradova Brazila. Petropolis je smeštenom na nekih 70 km od Rija u planinskom zaleđu . Ovaj grad nosi snažan pečat nemačke kolonizacije sa početka XX veka što se ocrtava u njegovoj specifičnoj arhitekturi i izgledu ulica. Posećujemo Muzej Carske brazilske porodice, raskošnu palatu koja je služila kao letnja rezidencija brazilskog cara Pedra II. Nakon posete Kraljevskoj palati izlet nastavljamo posetom kući pronalazača i avijatičara Santos Dumonta, koji je svojim ranim izumima doprineo konstruisanju prvih aviona. Kuća je vrlo zanimljiva , prepuna raznih inventivnih svari za ono doba. Zatim idemo do Katedrale Sao Pedro de Alcantara, koja je ujedno i mauzolej poslednjeg brazilskog cara. Sledi pauza za ručak i mali predah u poznatoj pivnici „Cervejaria Bohemia“ gde ćemo se upoznati sa procesom pravljenja piva. Povratak u Rijo u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u hotel. Noćenje.

Dan 6
RIO DE JANEIRO

(20.04.2022.): RIO Doručak . Slobodan dan za uživanje na nekoj od prekrasnih plaža Rija. Noćenje.

Dan 7
BUZIOS

(21.04.2022.): RIO – BUZIOS Doručak . Odjava iz hotela i polazak privatnim prevozom do Buziosa, mesta koje zovu još i brazilski Saint Tropez. Istražite šarmantni i mondenski grad, biser Coste del Sol. Ova regija se smatra jednom od najsunčanijih u Brazilu i sa svoje 23 živopisne plaže, dinamičnim centrom grada i mondenskim ambijentom ulazi među 4 najtraženije destinacije u Brazilu. Iako je šezdesetih godina prošlog veka uvršten na mapu mondenskih letovališta, ovde ćete naći mnogo šarma i jednostavnosti pre svega u arhitekturi. Naime u Buziosu nije dozvoljeno da se gradi više od dva sprata i naloženo je da se mahom koriste prirodni materjali tako da su kuće zadržale starinski izgled. Sva tri gradića u ovoj regiji – Ossos, Manguinhos and Armacao de Buzios — poznati su po noćnom životu, rajskim plažama i tirkiznoj boji vode. Nakon putovanja smeštaj u hotel/pousadu. Slobodno vreme za upoznavanje sa gradom.Noćenje.

Dan 8
BUZIOS

(22.04.2022.): BUZIOS – CITY TOUR SA KRSTARENJEM OKO POLUOSTRVA Doručak. Po završenom doručku u jutarnjim časovima odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata panoramsko razgledanje Buziosa, krstarenje oko poluostrva i ručak. Prvo idemo organizovanim prevozom do centra grada. Nekada je Buzios bio ribarsko naselje koje su naseljavali Indijanci, portugalski i francuski pirati. Šezdesetih je postalo je deo jet set-ove rute nakon posete prelepe Brižit Bardo ovom kraju. Danas je ovaj gradić jedno od najšarmantnijih destinacija u Brazilu. Posećujemo poznatu Praia do Canto, Orla Bardot, spomenik Tres pescadores, Praia de Armacao, spomenik Juscelino Kubitschek odakle izlet nastavljamo posetom poznatoj plaži Joao Fernandes i prelepom vidikovcu koji je nezaobilazno mesto za fotografisanje. Kratka poseta Praia Brava i odlazak u luku gde se ukrcavamo u naš brod i krećemo na krstarenje poluostrvom. Krstarenje traje između dva i po i tri sata sa tri zaustavljanja za ronjenje i kupanje. Nakon krstarenja sledi ručak i povratak u Buzios kasno popodne. Noćenje.

Dan 9
BUZIOS

(23.04.2022.): BUZIOS Doručak. Slobodan dan koji možete provesti u samostalnom istraživanju grada ili na nekoj od prelepih plaža u okolini. Noćenje.

Dan 10
RIO DE JANEIRO

(24.04.2022.): RIO Doručak. Slobodno prepodne u Buziosu koristimo za kupanje na nekoj od prelepih plaža. Polazak za Rio u podnevnim časovima. Transfer do aerodorma u Riju. Let za Beograd sa presedanjem u Amsterdamu.

Dan 11
BEOGRAD

(25.04.2022.): BEOGRAD Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

You don't have permission to register