Najnoviji aranžmani

+381 (0)24 546 444, Korzo 10 (ulaz iz Nušićeve), 24000 Subotica info@capri-travel.rs

Rio De Janeiro, Paraty i Sao Paulo (2022)

Rio De Janeiro, Paraty i Sao Paulo (2022)

Polazak 30.04.
14 dana/12 noćenja
Cena po osobi 1590€

Brazil je zemlja čija je obala duga 7400 kilometara oivičena prekrasnim plažama sa zlatnim peskom, a unutrašnjost ispunjena mineralnim bogatstvom. Zlato iz brazilskih rudnika i dalje krasi crkve Portugala, kolonijalne sile koja je vladala Brazilom do 1822. Ovaj snažan portugalski uticaj je očigledan u brazilskoj kolonijalnoj arhitekturi, u dekorativnoj umetnosti kao i u jeziku. Za turiste, Brazil je i tropski raj i uzbudljiva kulturna destinacija sa atrakcijama za sve ukuse, od idiličnog odmora na plaži i istraživanja prašume, do muzeja umetnosti svetske klase i pulsirajućeg ritma karnevala u Riju. Istražite tajne Brazila sa Big Blue Explore.

Dan 1
BEOGRAD

(30.04.2022): BEOGRAD – RIO DE JANEIRO Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Let do Rio de Janeir-a sa presedanjem u Amsterdamu. Dolazak u Rio De Jaineiro u večernjim satima. Transfer do hotela koji se nalazi u zaleđu Copacabane. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 2
RIO DE JANEIRO

(01.05.2022.): RIO DE JAINERO – HRIST SPASITELJ, SAMBODROM, MARAKANA, SELARON STEPENICE Doručak . Prvi dan u “Čudesnom gradu “ provodimo u fakultativnom obilasku glavnih znamenitosti Rija . Ono što je za Rim Koloseum, Ajfelov toranj za Pariz, to je za Rio statua Hrista. Polazimo na fakultativni izlet organizovanim prevozom u pratnji loklanog vodiča prema najvišoj statui Hrista Spasitelja na svetu, visokoj čak 30 metara koja dominira panoramom zaliva na brdu Korkovado. Do brda Korkovado dolazimo kroz prašumu Tijucu koja je sačuvala sve svoje prirodne odlike i druga je po veličini urbana prašuma na svetu. Nakon razgledanja vozimo do Sambodroma, mesta gde se održava napoznatiji karneval na svetu. Karneval pokazuje celokupno kulturno bogatstvo i raznolikost Brazila. Odlazak do najpoznatijeg svetskog stadiona ”Maracane” na kojem se davne 1950. godine održalo Svetsko Prventsvo u fudbalu i koji je u to vreme bio najveći stadion na svetu. Sledi nastavak razgledanja starog grada, poseta katedrali Metropolitan, remek-delu moderne umetnosti. Zatim idemo do četvrti Lape koja važi za brazilski “Mon Mantr”, boemsku četvrt prepunu živopisnih restorana i krajolika. Prolazimo kraj “Lukova Lape” i odlazimo u živopisnu četvrt Santa Teresa gde se nalazi, svima poznato, stepenište Selaron, šareno popločano stubište, rad samoukog čileanskog umetnika Jorgea Selaróna. Slobodno vreme nakon izleta. Noćenje.

Dan 3
RIO DE JANEIRO

(02.05.2022.): RIO – CENTRO HISTORICO – FAVELA Doručak . Kada smo upoznali glavne atrakcije Rija, vreme je da se upoznamo i sa istorijom a to ćemo najbolje učiniti u šetnji istorijskim centrom grada u pratnji lokalnog vodiča. Nakon doručka, vozimo se lokalnim prevozom do centra Rija odakle kreće razgledanje. Istorijski centar Rija je okružen vekovima starim putevima i istorijski važnim zgradama koje bez reči pričaju priču od vremena monarhije do republikanskog perioda. Krećemo se ulicom XV Novembra u kojoj se nalaze neke od važnih građevina: kolonijalna zgrada “Paco Imperial” koja je služila kao rezidencija portugalskim guvernerima kolonijalnog Brazila, mnoge crkve uključujući katedralu Candelaria, obići ćemo Kraljevsku Biblioteku, unikatnu biblioteku izgrađenu krajem XIX veka. Ova veličanstvena biblioteka sadrži najveću kolekciju portugalskih dela izvan Portugala i važi za jednu od 5 najlepših biblioteka sveta. Proći ćemo kraj Nacionalnog muzeja likovnih umetnosti, Nacionalnog Teatra i Nacionalne Biblioteke. Najslađe ostavljamo za kraj, te turu razgledanja završavamo u „Confeitaria Colombo“ , najpoznatijem restoranu Ria. Sledi fakultativni obilazak jedne od najmiroljubivijih favela Rija – Santa Marta. Santa Marta se nalazi u zaleđu kvarta Botafogo. Na strmoj litici brda Dona Marta je divljom gradnjom podiguto 5000 drvenih i oko 2000 kuća od cigle i u kojima živi preko 8000 ljudi. Ovo je definitivno najpoznatije favela na svetu od kada je u njoj, 1996. godine, Michel Jackson snimio spot. Kroz favelu se nekada išlo vrlo strmim stepenicama, dok je danas povezana žičarom i mnogo pristupačnija posetiocima. Favela je “država u državi” koju kontroliše mafija, ali ukoliko je vaš dolazak najavljen, kretanje kroz favelu može biti bezbednije nego kroz sam centar grada. Uz pratnju lokalca iz favele upoznaćete se sa pričom i svakodnevnim životom stanovnika i posetiti mesta na kojima su bili i Kraljica Elizabeta, Michael Jackson, Madonna i ostale poznate ličnosti. Za kraj ostavljamo vožnju žičarom koja nas vodi do samog vrha favele odakle ćemo uživati u jedinstvenom pogledu na grad. Noćenje.

Dan 4
RIO DE JANEIRO

(03.05.2022.): RIO – GLAVA ŠEĆERA, BOTANIČKA BAŠTA I PARK LEGE Doručak . Posle doručka napuštamo hotel i odlazimo na fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do čuvene atrakcije Ria – Glave Šećera, odakle se pruža prekrasan pogled na božanstveni zaliv Guanabara. Imamo vreme da uživamo u vidikovcu i da samostalno istražimo okolinu, nakon toga opuštamo se u Botaničkoj bašti okruženoj atlantskom vegetacijom. Botaničku baštu je osnovao portugalski kralj Žoao VI (Joao) 1808. godine za vreme svog izgnanstva u Brazil. Tokom godina broj posađenih vrsta polako se povećavao i dostigao cifru od 5000 primeraka tropskog i suptropskog rastinja, među kojima je najimpresivniji drvored od 134 kraljevske palme. U produžetku botaničkog vrta nalazi se Park Lage na površini od 52 hektara, u kojem se nalazi stara rezidencija porodice Lage. Noćenje.

Dan 5
RIO DE JANEIRO

(04.05.2022.): RIO – PETROPOLIS Doručak . Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet u Kraljevski grad Petropolis, koji se smatra jednim od najlepših kolonijalnih gradova Brazila. Petropolis je smeštenom na nekih 70 km od Rija u planinskom zaleđu . Ovaj grad nosi snažan pečat nemačke kolonizacije sa početka XX veka što se ocrtava u njegovoj specifičnoj arhitekturi i izgledu ulica. Posećujemo Muzej Carske brazilske porodice, raskošnu palatu koja je služila kao letnja rezidencija brazilskog cara Pedra II. Nakon posete Kraljevskoj palati izlet nastavljamo posetom kući pronalazača i avijatičara Santos Dumonta, koji je svojim ranim izumima doprineo konstruisanju prvih aviona. Kuća je vrlo zanimljiva , prepuna raznih inventivnih svari za ono doba. Zatim idemo do Katedrale Sao Pedro de Alcantara, koja je ujedno i mauzolej poslednjeg brazilskog cara. Sledi pauza za ručak i mali predah u poznatoj pivnici „Cervejaria Bohemia“ gde ćemo se upoznati sa procesom pravljenja piva. Povratak u Rijo u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u hotel. Noćenje.

Dan 6
RIO DE JANEIRO

(05.05.2022.): RIO Doručak . Slobodan dan za istraživanje Rija ili dan za plažu. Noćenje.

Dan 7
RIO DE JANEIRO

(06.05.2022.): RIO – PARATY CENTRO HISTORICO Doručak . Posle doručka napuštamo hotel i privatnim prevozom krećemo ka “Zelenoj obali “ i malom primorskom mestu Paraty. Na putu do Paraty-ja prolazimo kroz Agra dos Reis, najegzotičniji zaliv Atlantske obale koji sa preko 300 ostrva izuzetne lepote privlači turiste iz čitavog sveta. Dolazak u Paraty u popodnevnim časovima. Nakon kratkog odmora odlazak na razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Gradić Paraty, ali i čitavu oblast oko njega, UNESCO je prepoznao i stavio pod zaštitu 2019. kao biser kulturno-prirodne celine. Ovaj biser obuhvata istorijski centar Paraty- ja, kao najbolje očuvanog kolonijalnog grada na obali, četiri tropske šume u zaleđu Paraty-ja žaštićene kao prirodno dobro i jednu od 5 ključnih svetskih tačaka biodiverziteta. Ova oblast se može pohvaliti i kao područje sa endemskim vrstama životinja i pojedinim vrstama pod zaštitom kakva je i jaguar. U XVII veku Paraty je bio poslednja tačka “Caminho do Ouro” (put zlata), koje je iz oblasti Minas Gerais odavde ukrcavano na brodove i slato u Evropu. Nakon razgledanja, slobodno vreme. Noćenje.

Dan 8
RIO DE JANEIRO

(07.05.2022.): PARATY Doručak . Slobodan dan koji možete provesti u samostalnom istraživanju grada ili na nekoj od prelepih plaža u okolini. Noćenje.

Dan 9
TRINIDAD

(08.05.2022.): PARATY – TRINIDAD Doručak . Ovaj dan možete iskoristiti za fakultativni izet u ribarski gradić Trinidad koji se nalazi na 45 min vožnje od Paraty-ja. Nakon doručka polazak privatnim prevoziom ka Trinidadu i zaustavljanje na prelepim plažama i slobodno vreme za kupanje u zelenim vodama zaliva Paraty. Najzanimljivija tačka ovog putovanja je svakako prirodni bazen u okeanu koji je raj za kupače i ronioce. Povratak sa izleta u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

Dan 10
SAOPAOLO

(09.05.2022.): PARATY – KAŠASA TURA Doručak . Slobodan dan u Paraty-ju možete provesti na plaži ili krenuti na fakultativnu turu upoznavanja njihovog nacionalnog pića Kašasa (Cachaça). U pitanju je tura fokusirana na kašasu i gastronomiju. Paraty je oduvek bio sinonim za kvalitetnu kašasu širom Brazila, a u posljednjih 50 godina se ustoličio i kao nacionalni gastronomski centar. Tura obuhvata posetu fabrici kašase i degustaciju. Noćenje.

Dan 11
SAOPAOLO

(03.05.2022.) HURGADA Ishrana na bazi usluge „sve uključeno“. Odjavljivanje iz hotela do podneva. Slobodno popodne za odmor i kupanje. Večernji transfer na aerodrom.

Dan 12
BEOGRAD

(04.05.2022.) HURGADA-BEOGRAD Poletanje za Beograd u 02:00 časova (SM387). Dolazak u 04:30 časova.

You don't have permission to register