Najnoviji aranžmani

+381 (0)24 546 444, Korzo 10 (ulaz iz Nušićeve), 24000 Subotica info@capri-travel.rs

Avionom do Rima (2022)

Avionom do Rima (2022)

Prestonica Italije, i nekadašnja prestonica najmoćnije imperije na svetu, grad Rim, nudi bezbroj mogućnosti svima onima koji ga posete. Od beskrajnih šetnji i uživanju u njegovim trgovima i fontanama, preko neverovatnih muzeja i lokaliteta koji su vredni pažnje, pa sve do odličnog noćnog života u čuvenom kvartu Trastevere. Teško je opisivati Panteon pre Koloseuma, Forume pre rimskih crkvi… Još teže je rečima opisati ovaj grad. On je zaista večan! Njegova duga istorija ostavila je iza sebe bezbroj spomenika koji milionima turista iz celog sveta pričaju svoju priču… Svi oni koji ga jednom posete, obavezno požele da mu se vrate. Malo je jedan život da se ovaj grad sagleda. Zato i postoji verovanje da kada bacate novčić u čuvenu fontanu Di Trevi, to činite, jer je jedna od Vaših želja, želja za ponovni povratak u Rim. Vreme je da ponovo uživamo u „La Dolce Vita“.

Program putovanja:

1. dan (petak 22.april / 29.april / četvrtak 16.jun / 14.jul / 25.avgust)

Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ 2 sata pre poletanja aviona za Rim. Prijava za let, pasoška i carinska kontrola i ukrcavanje u avion. Let za RIM. Sletanje na međunarodni aerodrom „Fiumicino“. Organizovani transfer do centra grada. Usputni panoramski obilazak iz vozila sa razgledanjem: crkva Santa Maria in Cosmedin sa svojim čuvenim „La bocca della verita“ („Usta istine“), Cirkus Maximus – veliki cirk u kojem su se održavale trke sa dvokolicama, Koloseum – Rimska arena kolosalnih razmera, Konstantinov slavoluk, trg Republike, trg Venecije… Smeštaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, kaficu… Noćenje.

2. dan (subota 23.april / 30.april / petak 17.jun / 15.jul / 26.avgust)

Doručak. Slobodno vreme u večnom gradu, ili fakultativni polazak u organizovani obilazak grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Gotovo ceo dan ćemo istraživati večni grad, šetaćemo se njegovim divnim ulicama i pjacama. Prvo ćemo se uputiti ka crkvi Sv. Petra u lancima u kojoj se nalazi grobnica pape Julija II sa statuom Mojsija, remek-delo čuvenog Mikelanđela Buonarotija. Spustićemo se potom do moćnog Koloseuma, jednog od čuda starog sveta. Njegova kolosalnost podarila mu je i ime. Ulicom Rimskih foruma ćemo se prošetati kraj nekadašnjeg središta moći Rimske imperije. Ostaci bazilika, senata, trijumfalni lukovi, stubovi, statue… Sve će nam to govoriti o veličini i slavi nekadašnjeg carstva. Odlazimo do Kapitola, centralne tačke imperijalnog Rima, ali i mesta kojem je veliki Mikelanđelo podario novi izgled sa kordonatama i divnim palatama koji ga okružuju. Na trgu Venecije ćemo se diviti monumentu Ujedinjenja Italije „Il Vitoriano“. Čuvenim rimskim Korzom ćemo nastaviti dalje. Posetićemo Panteon, nekadašnji hram svih bogova, remek-delo rimske arhitekture. Tu ćemo i naoraviti pauzu za ručak u nekom od divnih restorana. Nastavak obilaska grada, i odlazak do čuvene fontane Di Trevi u koju ćemo, baš kao i svi turisti, ubaciti novčić za sreću i ponovni povratak u večni grad. Odlazimo potom do Španskog trga sa čuvenim stepenicama i malenom crkvom Trinita dei Monti. Na kraju ćemo obići i divni trg Naroda – Piazza del Popolo sa egipatskim obeliskom. Individualni povratak u hotel uz preporuke vašeg vodiča šta to još možete videti i gde možete izaći na neku divnu romantičnu večeru. Noćenje.

3. dan (nedelja 24.april / 1.maj / subota 18.jun / 16.jul / 27.avgust)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni odlazak do Vatikana, najmanje države na svetu, sedišta Svete stolice rimokatoličke crkve. Po dolasku u Vatikan sledi obilazak trga Sv. Petra kojeg opkoljavaju čudesne Berninijeve kolonade. Kruna trga je fantastična bazilika Svetog Petra, najveća crkva na svetu. Svakako, na ovom trgu se nalazi i Papska palata. Poseta Vatikanskim muzejima koji se smatraju za jedne od najboljih u celom svetu. Neverovatna zbirka umetnosti sa remek-delima velikana. Raj za dušu i vaše oči. Kraj obilaska muzeja je uvek u spektakularnoj Sikstinskoj kapeli čiji svod je scenama iz Strašnog suda oslikao Mikelanđelo. Nakon obilaska muzeja sledi slobodno vreme za predah i ručak. U drugom delu dana sledi fakultativni program koji obuhvata obilazak bazilike Sv. Marije Velike i bazilike Sv. Jovana Lateranskog. Pored crkve Sv. Petra, ovo su dve najvažnije crkve Rima. Kraj Sv. Jovana se nalaze i čuvene Svete stepenice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 25.april / 2.maj / nedelja 19.jun / 17.jul / 28.avgust)

Doručak. Odjava iz hotela do 10h.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuke:
Cinecitta – čuveni filmski studiji koji su najveći u Evropi i u kojima su snimani neki od najpoznatijih filmova svih vremena.
Via Veneto – ekskluzivna rimska ulica u kojoj su snimani i kadrovi čuvenog Felinijevog filma „La Dolce Vita“.
Tivoli – poznato rimsko izletište sa divnim aristokratskim vilama među kojima se posebno svojom lepotom izdvaja vila d’Este.
Transfer do aerodroma „Fiumicino“. Prijava za let za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

You don't have permission to register