Grčka, Halkidiki, Sitonija

Sikija

Sikija je mesto na brdu, nije primorsko, i u njemu zaista retko ko letuje.

Plaža Sikija je, međutim, mesto na obali koje vremenom postaje sve traženije. Za sada ima vrlo malo smeštajnih kapaciteta i cene su uglavnom niže nego u drugim mestima, jer gotovo da uopšte nema sadržaja.

Ima jedan mini-market, tavernu, piceriju i jedan kafić na plaži – i to je sve. Međutim, ono što privlači turiste je široka peščana plaža sa Plavom zastavicom duga skoro 2km, sa postepenom dubinom, apsolutno bez gužve u bilo koje doba tokom sezone.

Takođe, blizina velikog broja prelepih plaža, od kojih su neke na pešačkoj udaljenosti, blizina Sartija (8km), kao blizina, po našem mišljenju, dve najlepše plaže na Sitoniji – Klimataria (koja pripada Sikiji) i Kalamitsi. Tu su i predivne Tourkolimnionas, Tigania i Kriaritsi. Toroni i Porto Kufo (Koufo) su takode blizu.

Plaža Sikija je najmanje mesto na Sitoniji i sa najmanje sadržaja, ali zaista odlično kao baza za obilazak. Nasuprot plaži, Sikija na brdu je najveće selo na čitavom Halkidikiju.

Ne sumnjamo da će se i Sikija plaža uskoro razviti. Dakle, nikako ne preporučujemo mesto onima koji žele više sadržaja, atrakcija i dešavanja u mestu, već samo onima kojima je potrebna povoljna baza za obilazak poluostrva ili celodnevni boravak na lepoj peščanoj plaži ispred kuće i ništa više.

Kontaktirajte nas za ponudu