Grčka, Halkidiki, Sitonija

Pirgadikia

Pirgadikia je malo ribarsko mesto na krajnjem severu Sitonije i administrativno joj pripada, ali je u samom korenu prsta, između Sitonije i Atosa.

Ovo je istovremeno najmanje popularno mesto na Sitoniji, jer je na neki način njeno slepo crevo.

Nalazi se na brdu, malo je i postavljeno je amfiteatarski. Poznato je po odličnim ribljim tavernama, a nudi sve što je potrebno za veoma miran odmor. Nema noćnog života, nema šetališta prepunog turista, ali ima supermarket, ribarnicu, mali trg, taksi stanicu, prodavnice i malu plažu. Prednost Pirgadikije je u tome što su odatle jednako dostupna mesta i na Sitoniji i na Atosu.

Lakše ćete stići do ostrva Ammouliani ili na krstarenje oko Atosa, a u blizini se nalaze lepe i slabo posećene plaže koje predstavljaju raj za sve ljubitelje mirnih uvala za pravo opuštanje. Idealne su i za divlje kampere, nudiste, a nekoliko njih (Krotiri, Salonikiou, Kavos i Gialakia) i za porodične posete.

Neos Marmaras je udaljen oko 40km, a jedna od najbližih plaža na Sitoniji – Trani Ammouda (Livrochio), udaljena je od Pirgadikije 20-ak minuta vožnje. Ukratko, ovo ribarsko mesto je dobar izbor za sve koji vole izolovana mesta za odmor u pravom smislu reči, daleko od buke, saobraćaja i komercijalnih sadržaja.

Kontaktirajte nas za ponudu