Grčka, Regija Sveti Đorđe

Asprovalta

Asprovalta nalazi se u centralnoj Makedoniji, jednoj od 13 oblasti Grčke, nedaleko od Ouranopolisa, i poluostrva Atos, na oko 70 km od Soluna.

Asprovalta može da se pohvali lepom peščanom plažom, parkom, kejom sa drvoredom, lepim kućama i uređenim ulicama Veliki broj prodavnica, taverni, kafeterija i diskoteka učiniće da vaš odmor u Asprovalti bude nezaboravan.

Obala je nagrađivana plavom zastavom Evropske Unije. Peščana plaža dugačka je oko 1 km.

Asprovalta je poslednjih godina jedna od najposećenijih destinacija u Grčkoj, a koja se nalazi na idealnoj lokaciji, tačno na pola puta između Soluna i Kavale. Asprovalta je sada glavno turističko mesto u zalivu Strimonikos, u kome tokom letnje sezone borave hiljade posetilaca.

Asprovalta se može pohvaliti lokalitetima od intenzivnog arheološkog, kulturnog, ekološkog i verskog značaja. Mnogo je zanimljivih izleta na koje možete ići kako biste upotpunili svoj boravak ovde. Grad Solun, arheološko nalazište Amfipolisa, slikoviti grad Kavala, krstarenje do planine Atos, poseta rodnog sela Aristotela – Stagira, Filipi ili Dramasamo su delić onoga što možete videti.

Kontaktirajte nas za ponudu