Najnoviji aranžmani

+381 (0)24 546 444, Vladimira Nazora 9, 24000 Subotica info@capri-travel.rs

Sveti Konstantin i Elena leto 2020

Sveti Konstantin i Elena leto 2020

Sveti Konstantin i Elena je najluksuznije bugarsko turističko letovalište.

Malo i mirno mesto nalazi se u zalivu, na severnom delu obale 10 km od mesta Zlatni Pjasci i 8 km od Varne. St. Konstantin je dobio ime po manastiru koji se vezuje za proizvodnju čuvenog vina. Osnovan je 1946. pod imenom Družba, ali je kasnije preimenovan u Sveti Konstantin i Sveta Elena, a sada je najpoznatiji kao Sveti Konstantin.

Mesto je protkano antičkim ostacima, modernim građevinama, egzotičnim obalama i uvalama, ambijentu, punom čempresa i raznovrsnog drveća, egzotičnog bilja.

Manje je komercijalan od ostalih turističkih naselja u Bugarskoj i odavno je popularan kod starijih turista, jer je ovo područje poznato po terapijama mineralne vode i zdravstvenim tretmanima. Hoteli su smešteni u parku sa izvorima mineralne vode, tako da je odmaralište popularno i po balneotretmanima.

Miran porodični odmor upotpuniće toplo more, peščana plaža, tradicionalna kuhinja i gostoljubivost meštana.
Kilometarska peščana plaža pružaju Vam pravo mesto za odmor sa pristojnim mogućnostima zabave.

Preporučujemo da posetite manastir Sveti Konstantin i Sveta Elena, izgrađen u 18. veku, koji danas pruža posetiocima i usluge smeštaja i ishrane, i Varnu koja je poznata kao trgovinski centar, ali i po svom Delfinarijumu.

You don't have permission to register